Overslaan naar inhoud

Wij geloven dat de manier van auto's (ver)kopen toe is aan verandering. Verander mee.

 

De veranderende autowereld

De digitale revolutie heeft veel sectoren op de wereld veranderd en de automotive is daar geen uitzondering van. Het kopen en verkopen van auto's is door de jaren heen erg veranderd door de opkomst van online platforms en technologieën. Consumenten kunnen zelf online onderzoek doen, auto's vergelijken en kopen zonder ooit een stap in de showroom te zetten. Ook het proces van waardebepaling, financiering en verzekering is vereenvoudigd door digitale oplossingen. Dit heeft geleid tot meer efficiëntie en transparantie, en biedt consumenten meer keuze en controle. De digitale transformatie van de automarkt is nog steeds aan de gang en biedt nog genoeg kansen voor verdere innovatie en verbetering.

"digitaal een auto kopen van €40.000,- is normaler aan het worden."

Overview ingangen voor het gebruik van CarTransfer

verander mee met CarTransfer

Bij CarTransfer geloven we in de toekomst waarin technologie de manier waarop mensen auto's kopen en verkopen, verandert. Door als platform kwaliteitsstandaarden te handhaven zijn wij in staat het merk en platform in te zetten voor betrouwbaarheid.  Partners kunnen 'inpluggen' op dit platform met hun aanbod óf oplossingen als verzekering, garantie en inruil (veilingen etc.).

Door vanuit alle invalshoeken van auto's kopen of verkopen een ingang te bieden om CarTransfer in te zetten, bouwen we aan efficiëntere ketens. Van oriëntatie tot levering. Dit biedt de kans om te werken aan een duurzame binding met gebruikers door, het maken van nieuwe (ver)koopplannen, mogelijkheden voor aftersales en faciliteren in (preventief) onderhoud.

 

Download ons pitchdeck

FAQ

Wat is de huidige situatie van het Nederlandse wagenpark?

Het Nederlandse wagenpark is in 2021 met zo’n 150.000 auto’s uitgebreid tot 8,94 miljoen auto's. Het wagenpark bevat steeds meer oudere auto's en de gemiddelde leeftijd van het wagenpark ligt boven de 11 jaar.

Hoe groot is de Nederlandse markt van tweedehands auto's?

In 2022 zijn er 1,22 miljoen occasions verkocht van bedrijven aan particulieren en 556 duizend auto's tussen particulieren (VWE). De verwachting voor 2023 is dat dit zal toenemen (ING).

Is de Nederlandse automarkt aan het herstellen?

Ja, volgens ING is de verwachting dat de Nederlandse autobranche zich in de slotfase van 2022 uit het dal werkt en dat dit herstel zich volgend jaar zet. Er zijn verschillende ontwikkelingen die bijdragen aan de groei, zoals het groeiende aantal auto's dat op kenteken wordt gezet, de verdwijning van de chiptekorten en leveringsproblemen in de branche en de stijgende prijzen van nieuwe auto's.

Wat is de impact van het economisch sentiment op de autoverkoop in 2023?
Ondanks economische tegenwind en druk op nieuwe bestellingen, groeit het aantal registraties van nieuwe auto's in 2023 naar verwachting met ruim 7% tot 335.000. (ING).
Wat is de verhouding tussen verkoop van tweedehands auto's door autobedrijven en particulieren?

De verhouding ligt op ongeveer tweederde verkoop door autobedrijven en eenderde verkoop tussen particulieren.

Wat is de impact van productiebeperkingen op de groei van autoverkoop?

Hoewel de rem er nog niet af gaat bij de productie van auto's, is er meer ruimte voor productie in aanloop naar 2023. Eerdere onderbrekingen door chiptekorten nemen af en productieplanning blijft beter overeind. Dit zorgt voor meer registraties in de eerste helft van 2023. (ING) 

Worden de prijzen van tweedehands auto's lager?

Ja, de prijzen van occasions nemen af, voornamelijk door de groei van het aanbod van nieuwe auto's en de verdwijning van het tekort aan aanbod.

Wordt de levertijd van nieuwe auto's korter?

Nee, de levertijd van nieuwe auto's kan soms nog oplopen tot meer dan een jaar.

Hoe beïnvloedt de stijging van de elektrische autoverkoop de autobranche?

Het aandeel volledig elektrische auto's in de nieuwe verkoop stijgt in 2023 naar een kwart, maar groeit minder snel door duurdere batterijen en hogere energieprijzen. De krapte aan onderdelen voor elektrische auto's neemt toe en de productie is afhankelijk van China.

Wat is de huidige situatie van de leasevloot in Nederland?

Er is sprake van een groei van de zakelijke leasevloot en een toename van private lease, hoewel dit laatste in een lager tempo groeit.